Hogyan töröljek megrendelést?

A foglalás a rögzítést követő 24 órában, vagy amíg a foglalás nem aktív (az előleg nem lett befizetve), bejelentkezést követően a 'Foglalásaim' menüpontban a törlés gomb segítségével kitörölhető.
Ezt követően már nem lehetséges a foglalás kitörlése az előleg elvesztése nélkül.

Vissza